Reflections.

We zien ouders sterven,  kinderen zwerven een hele dorp verderven, dromen die uiteen zijn gespat door granaatscherven en toch doet de wereld nog niets.

Is onze stilte alleen al geen misdaad? En is naar Syria reizen om de stilte te doorbreken echt een heldendaad?  En is een man die zijn land  beschermd wel een echte soldaat of is hij eerder bang dat zijn land veranderd in een moslimstaat? En hoe zit het nou met die bekeerlingen die ineens afreizen naar Syria? Is dat echt een jihad?

Maar waar waren zij toen er geschoten werd op de Palestijnen? Was dat alleen al niet een grote misdaad tegen de mensheid. We hoorde ze huilen, we hoorde heel wat mensen huilen van onze ummah, maar de wereld sliep nog door

Geen ene organisatie kan vrede in harten van mensen stoppen, geen ene hulporganisaties kan de respect die je voor je medemens moet hebben invullen, geen ene mensenrechten organisatie kan de akhlaaq die je voor je buren moet hebben aanvullen, en daarom horen we maar èèn weg te bewandelen en naar de wijze van onze profeet vrede zijn met hem, te handelen en de mensheid goed te behandelen, inplaats van iemands dignity af te pakken, of for no reason te mishandelen. Dit was niet hoe onze voorbeeld te werk ging. Alleen al als je hun verhalen leest en hoe mooi Allah aza wa jal hun heeft geschapen geeft je een geluksgevoel!

Adam, de eerste profeet, Allah aza wa yal heeft hem leven gegeven,verstand gegeven en hem boven de engelen verheven, Isa kon praten en Yusuf was gezegend met een schoonheid, Noah deed 900 jaar Dawah en werd vernederd, maar niet verbitterd en ayoub die ondanks zijn ziekte veel sabr had en niet klaagde, ik bedoel, de profeten kwamen allemaal met 1 doel, waren alle 25 vrede zijn met hun, super cool, en hadden voor ons een leerdoel. Horen wij hun niet als voorbeeld te nemen, inplaats van mensen onderverdelen en onze deen waar mensen ervoor zijn gestorven,  een schrikbeeld te geven?

“Haat elkaar niet en wees niet jaloers op elkaar en laat elkaar niet in de steek en, o aanbidders van Allah, wees broerders. De moslim is een broeder van zijn medemoslim. Hij dient hem geen onrecht aan te doen, hem niet teleur te stellen of op hem neer te kijken. Het leven, bezit en de eer van een moslim zijn onschendbaar voor zijn medemoslim.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s